Tangan warga emas kemaalangan ketika baiki ‘highway’ terpaksa dipootong

Semalam, tular di media sosial berkenaan gambar-gambar kemalaangan melibatkan pekerja penyelenggara lebuh raya yang dilanggar ketika membetulkan jalan.

Apa yang menyeedihkan adalah lelaki warga emas itu mengalami kecedeeraan paraah di beberapa bahagian anggota badan sehingga terbaring di tengah lebuh raya tersebut sebelum diberikan bantuan.

Nampak orang buat kerja atas jalan tu. Slow lah memasing. Bukan korang je, diaorang pun kat rumah tu ada yang tunggu diaorang balik.

Keadaan selepas kemalaangan
Namun begitu, apa yang menyeedihkan adalah tangan kanan pakcik tersebut terpaksa dipootong bagi mengelakkan sebarang komplikasi yang lebih serius.

Hal ini dimaklumkan oleh seorang pengguna Twitter yang turut memuat naik gambar kemalaangan yang berlaku semalam di Lebuh raya Pasir Gudang itu.

Anak cerita kondisi bapa
Dalam perkongsian Tsgxy_ , dia sempat berhubung dengan anak kepada mangsaa dikenali sebagai Haikal mengenai kondisi bapanya dan cerita sebenar kemalaangan tersebut.

Tangan terpaksa dipootong

Saksi diminta tampil buat laporan
Dalam satu posting yang diperoleh daripada laman Facebook Demi Rakyat Johor, terdapat seorang lagi mangsaa kemalaangan yang turut tercedeera dalam kejadiaan petang semalam.

Kedua-duanya sedang mendapatkan rawatan di hospital dan pihak berkuasa meminta saksi yang melihat kemalaangan tersebut untuk tampil memberikan maklumat.

Treler lari selepas langgaar
Dalam ruangan komen di laman Twitter sumber lagi, anak kepada mangsaa memaklumkan bahawa treler yang melanggaar bapanya terus memecut laju dan meninggalkan mangsaa kemaalangan di tengah lebuhraya.

Semoga nasib mangsaa-mangsaa kemaalangan di Lebuh raya Pasir Gudang terbela dan suspeek yang melanggaar para pekerja penyelenggara jalan tersebut berjaya dikesan untuk membantu siasatan kejadiaan tersebut.

Sumber: Tsgxy_, Demi Rakyat Johor