Pengalaman Wanita Lamar Lelaki Ini Membuktikan Ia Amalan Terpuji

Pengalaman Wanita Lamar Lelaki Ini Membuktikan Ia Amalan Terpuji | Walaupun zaman sekarang merupakan zaman yang serba canggih dan moden namun apabila seorang wanita melamar lelaki dianggap perigi cari timba.

Namun, perkongsian tentang wanita ini benar-benar mampu membuka mata kerana wanita sebenarnya tidak perlu malu untuk melamar lelaki yang dirasakan pilihan terbaik untuk dirinya namun sebaliknya malu untuk menjalinkan hubungan dengan lelaki tanpa hubungan yang sah.

Contohilah isteri Rasulullah Saidatina Khadijah yang teramat mulia budi pekertinya.

Apa Kata Anda?,Dipersilakan Share Jika Bermanfaat Untuk Anda Semua. Dan Follow Page Apa Cerita Press

BACA JUGA : MAKANAN TELAH DIHURUNG SEMUT, ADAKAH SELAMAT DAN BERSIH DIMAKAN?

Mesti ramai tertanya persoalan ni kan. Makanan yang betul2 kita nak makan, baru tinggal tak sampai sejam, dah dihurung semut. Adoi.. Jadi, nak buang ke atau kuis2 semut tu dan terus makan?

Kami cadangkan, lebih baik untuk buang, jika banyak sangat semut yang dah kerumun.

Walaupun tabiat semut memang tidak seperti lalat, namun adakah kita pasti semut tidak merayap di tempat yang kotor sebelum menghurung makanan kita?

Tidak mustahil jika semut tersebut membawa bakteria dan kotoran lain pada kakinya. Sudah tentu, makanan yang telah dihurung oleh semut dalam kuantiti yang banyak harus diragui kebersihannya.

Oleh itu, elakkan menjamah makanan yang dihurung oleh semut dalam jumlah yang banyak .

Gunakan deria LIHAT, HIDU DAN RASA sebelum makan.

Jaga kebersihan. Elakkan keracunan makanan

Sumber: Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia.

MOHON SUBSCRIBE CHANNEL NASIHAT USTAZ, SEMOGA ADA AMALAN KITA UNTUK HARI INI, JOM BUAT SAHAM UNTUK AKHIRAT