Leeka Bermain ‘Game’,Anak Men0lak Untuk Menghantar Bapa Ke Tempat Imunisaasi PPV

Bagi petugas di pusat pemberian vaks1n (PPV), mereka pasti berhadapan dengan pelbagai cabaaran dan kerenah orang ramai ketika menjayakan proses sVntikan vaksin Covid-19.

Selain gelagat takVt dicVcuk jarVm, namun ada juga terselit kisah sedih mengenai orang tua seperti dihadapi oleh seorang petugas wanita yang dikenali sebagai Melia ini.

Dia memuat naik sebuah video di platform TikTok memaparkan luahan hatinya mengenai seorang pakcik yang marah dengan si anak sebelum dikongsi semula oleh seorang pengguna Twitter, areefiy.

https://sumbermaklumat.com/wp-content/uploads/2021/07/Sedih-lihat-pakcik-tercungap2-tiba-di-PPV-Anak-liat-nak-hantar-sibuk-main-game-.mp4?_=1

“Kalau korang ada adik-beradik yang mcm ni apa agaknya korang akan buat?! I just arg.hhhh!,” tulis areefiy.

Menerusi video berdurasi seminit 50 saat itu, Melia menceritakan tentang pakcik itu yang kecewa apabila si anak liat menghantar orang tua tersebut untuk janji temu vaksin di PPV.

“Dari pagi suruh anak hantar untuk dos kedua, anak dia kata okay sekejap. Bila tengok dalam bilik, tak bersiap lagi. Tengok lagi, tak bersiap lagi.

“Sampai ke petang tadi, tak siap-siap lagi dan akhirnya pakcik tu pergi sendiri. Sedih, korang tahu tak sedih? Dah la pakcik tu tercungap-cungap.

“Dia cakap ‘anak yang sepatutnya hantar pakcik, tapi sebab sibvk sangat main game sampai lupa. Aku ni duduk tunggu tak siap, aku datang sendiri’. Susaahnya alahai..,” katanya.

Malah, Melia sempat memberi pesanan kepada anak-anak agar meluangkan sedikit masa untuk ibu bapa kerana dia teringin berbuat demikian namun apakan daya bapanya sudah tiada.

“Aku ni nak sangat buat benda macam ni, tapi bapa aku dah takde. Sampai pakcik tu cakap ‘memang tak selamat la anak-anak buat bapa macam ni’. Tolong luangkan masa untuk mereka,” ujarnya.

Posting itu diulang kicaau sebanyak 19,200 kali dan menerima hampir 20,000 tanda suka selain pelbagai reaksi warganet yang turut kas1han dengan nasib pakcik berkenaan.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:OMMCC