Byk amal baik yg Almaarhuum Syekh Ali Jaber RAHSIAKAN kpd umum, ini pendedahan drpd adiknya…

BISMILLAH AR-RAHMAN AR-RAHEEM… Beberapa harini saya buat research tentang Penceramah ni.
Saya tengok jugak beberapa video ceramah dia di YouTube. Perkara paling saya kagum. Ayat ni dia macam ni…

“Saya ngak pernah bayar zakat harta” Lepas tu orang tanya kenapa? Mana mungkin ustat tak ada harta, tak ada saving. Lalu Ustat tu berkata… Sungguh saya tak suka simpan wang😢….. Cair kan terus buat apaa simpan…

Nnti klu simpan 1 rupiah sudah gelisah 😭…

Kem4tian dia baru2 ni sangat mengejut dan apa yang sangat mengejutkan saya.. Ustaz ni tak ada kereta mahu pun rumah… serius la dapat pelawa dari rancangan2 TV, buat video YouTube semua itu belanjanya pergi mana?

Semua nya di masukan kedalam akaun Yayasan…

SUBHANALLAH WA BIHAMDIHI, ALLAHUAKBAR, Teringat kisah RASULULLAH SAW.

RASULULLAH ada wang 1 riyal pun takut nak tidur , terus cepat2 kan dicairkan kejalan ALLAH..

Pantas kalau waktu kecemasan bagaimna?

Tu bezanya hamba yang berpengang pada ALLAH. Bila kita susah kita ada ALLAH nak takut apa… MasyALLAH, MasyALLAH, MasyALLAH… Semoga kita semua dapat belajar sesuatu melalui story ini.

Mengagumkan semoga kita semua pun bercita2 seperti arwaah, biar laa pergi, pergi dengan keadaaan betul2 miskin tiada 1 harta tersisa utk kita 😭.

Jom tonton video ni…

Kredit; Mohd Suhaimi